Systems Engineer / Venture Capital @StartersHub / Investing and working with startups / Zero Fucks Given
I'm an investor. I used to help build startups. I spend a lot of time on startups, crypto, seed stage investment, blockchain and tech

Takip Et

16 Mart 2024

Solana Depin Ekosistem

Nesnelerin İnterneti konseptinin Web3 dünyasıyla entegrasyonunu tokenlar ile sağlayan çözümler DePIN olarak adlandırılıyor.

DePIN alanında Solana, saniye başına yüksek işlemler (TPS), minimum ücretler ve canlı bir ekosistem gibi dikkat çekici özellikleri sayesinde DePIN tarafında öncü olarak öne çıkmakta. Bu özellikler Solana’daki DePIN’lerin AWS, AT&T, Google Maps ve iCloud gibi sektör devleriyle bir şekilde rekabet etmesini sağlama şansı yaratıyor.

  1. Computation:

$RNDR: Render yapay zeka odaklı lider dGPU ağı.
$NOS: Render Network altında yapay zeka iş yükleri için uzmanlaşmış dGPU ağı.
$IO: GPU aggregator olarak lider GPU toplayıcısı. Hem $IO hem de $NOS, $RNDR ekosistemindeki önemli compute client’lar.

2. Storage:

$FIL: Geçmiş verilere erişilebilirliği iyileştirmek için Solana ile ortak lider dStorage projesi.
$SHDW: ultra hızlı depolama sağlamak için tasarlanmış özel yapım bir L1. Kapasite bazında $FIL baskın olsa da, $SHDW erişim hızında üstün görünen bir çözüm.

3. Network

$HNT: 170 ülkede etkin noktalara güç sağlayan merkezi olmayan bir 5G ağı. $HONEY: Kalite ve maliyet ile Google Haritalar’a rakip olan dMapping ağı.
$HNT: Helium, kablosuz cihazları ağa bağlamak için Hotspots olarak nodeları kullanan IoT cihazları için blok zinciri tabanlı bir ağ. Token HNT ile, Hotspot’lar ağ üzerinden bağlantı verilerini aktardığında bir ödeme görevi görür.

Solana üzerindeki aktif DePin projeleri için liste: https://depinscan.io/solana